شناسهٔ خبر: 57179 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

موسسه خانه کتاب از پایان نامه‌های دکترا با موضوع کتاب حمایت می‌کند

نیکنام حسینی پور در آیین اختتامیه چهارمین کنگره سالانه متخصصان علم اطلاعات با اشاره به لزوم بهره گیری متخصصان از اطلاعات گفت: موسسه خانه کتاب آمادگی دارد تا از پایان نامه‌های مقطع دکترا با موضوع کتاب حمایت کند.

موسسه خانه کتاب از پایان نامه‌های دکترا با موضوع کتاب حمایت می‌کند

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ آیین اختتامیه چهارمین کنگره سالانه متخصصان علم اطلاعات عصر امروز یکشنبه (۲۷ آبان ماه) با حضور نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب، سعید اوحدی؛ رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران رحمت‌الله فتاحی؛ دبیر علمی و ابراهیم عمرانی؛ دبیر اجرایی این کنگره در تالار قلم سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

حسینی‌پور با اشاره به مأموریت موسسه خانه کتاب گفت: موسسه خانه کتاب در عرصه نشر نقش اطلاع رسانی را بر عهده دارد. بانک اطلاعات کتاب نیز به طور انحصاری در اختیار این موسسه است.

وی افزود: طی چند ماه گذشته همواره تاکید داشته‌ایم که اطلاعات موسسه خانه کتاب حبس زدایی شود و در اختیار پژوهشگران قرار گیرد چرا که معتقدم ذخیره این اطلاعات در رایانه‌ها هنر نیست.

حسینی‌پور گفت: پژوهشگران می‌توانند از اطلاعات موسسه خانه کتاب استفاده کنند تا براساس این اطلاعات خط مشی و چشم انداز موسسه خانه کتاب و همچنین حوزه نشر به‌ویژه با توجه به تاثیر فضای مجازی بر زندگی ما تدوین شود.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب بیان کرد: موسسه خانه کتاب آمادگی دارد تا از پایان‌نامه‌های مقطع دکتری با موضوع کتاب حمایت کند؛ بنابراین دانشجویان می‌توانند از مرکز کتاب‌پژوهی موسسه خانه کتاب که به همت سیدفرید قاسمی ایجاد شده بهره مند شوند. 

در پایان این آیین «جایزه ملی عباس حری» به مرضیه سیامک، علیرضا اسفندیاری‌مقدم و تیبور کولاتی، «جایزه ملی پوری سلطانی» به  سعیده اکبری داریان و «جایزه ملی نورالله مرادی» به الهام جلالی فراهانی اهدا شد.

امیدواریم شاهد تحول در حوزه کتاب و کتابخوانی باشیم
سعید اوحدی نیز در ادامه آیین با اشاره به جایگاه کتاب در دین اسلام و وضعیت کتاب‌خوانی بیان کرد: باید گفت که حال این روزهای کتاب خوب نیست، بنابراین امیدواریم خروجی برنامه‌هایی ازجمله کنگره متخصصان علم اطلاعات که همزمان با هفته کتاب برگزار می‌شود، افزایش سرانه مطالعه باشد.
 
وی یکی از مشکلات حوزه نشر کتاب را نبود آمار دقیق دانست و افزود: بی‌تردید یکی از مشکلات حوزه نشر نبود آمار حوزه‌های کتاب‌خوانی است. به‌عنوان مثال شورای فرهنگ عمومی کشور زمان مطالعه روزانه را 15 دقیقه اعلام می‌کند آمار 25 دقیقه نیز اعلام شده درحالی‌که به نظر می‌رسد، متاسفانه هفت دقیقه مطالعه در روز به واقعیت نزدیک‌تر است.
 
اوحدی با تاکید بر فعالیت قابل توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سابقه وزیر در حوزه معاونت فرهنگی این وزارتخانه، ادامه داد: با توجه به گرایش اصلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه نشر توسعه و ترویج کتاب و کتابخوانی، بی‌تردید شاهد تحول جدی در زمینه کتابخوانی خواهیم بود.

توسعه پایدار بدون کتاب محقق نمی‌شود
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: مگر ممکن است، توسعه پایدار بدون در نظر گرفتن توانمندی‌های علمی محقق شود؟ بی‌تردید کتاب و کتابخوانی تنها زمینه دانش‌افزایی برای توسعه پایدار است؛ بنابراین کتابداران رسالت سنگینی برعهده دارند.
 
اوحدی افزود: اگر به دنبال توانایی، توسعه پایدار و استقلال واقعی هستیم، بی‌تردید باید مسیر دانش‌افزایی را که مبتنی بر کتاب و کتابخوانی است، طی کنیم.

فعالیت 372 کتابخانه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری
وی دریاره اقدامات فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در حوزه کتاب و کتابخوانی بیان کرد: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران 372 کتابخانه در تهران را اداره می‌کند. این کتابخانه‌ها با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موسسه خانه کتاب در قالب شبکه متصل شده‌اند.

عضو یک‌ونیم نفر در کتابخانه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری
اوحدی ادامه داد: بیش از یک‌ونیم میلیون نفر عضو کتابخانه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، از 10 میلیون نسخه کتاب استفاده می‌کنند. 
 
این مقام مسئول در شهرداری تهران گفت: در حاشیه آیین اختتامیه چهارمین کنگره متخصصان علم اطلاعات، تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان فرهگی هشرداری تهران با انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی کشور به امضا رسید. تفاهم‌نامه همکاری با موسسه خانه کتاب نیز به امضا خواهد رسید.  
 
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران افزود: کتابخانه سیار نیز به دنبال امضا تفاهم‌نامه با سازمان اتوبوس‌رانی خواهیم داشت. نهمین دوره جشن کتاب‌دار و کتاب‌یار نیز پنج‌شنبه هفته جاری برگزار خواهد شد.
 
وی همچنین از برگزاری آیین اختتامیه باشگاه کتاب‌خوانی با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران همزمان با دهه فجر خبر داد.

لزوم شناسایی راه حل برای چالش‌های کتابداری
فتاحی، با تاکید بر ارائه مباحث کاربردی در چهارمین کنگره سالانه متخصصان علم اطلاعات بیان کرد: آنچه طی دو روز کنگره طرح شد، برای توسعه رشته کتابداری موثر است. صاحب‌نظران با ارائه مباحث مختلف در چهارمین دوره کنگره به اصطلاح به شکل‌گیری عالم سوم حرفه کتابداری کمک کردند.
 
وی افزود: در مقایسه با دوره قبل تعداد پنل‌ها افزایش پیدا کرد و حداقل هشت پنل جدید برگزار شد. یکی از ویژگی‌ها این کنگره همکاری سازمان‌ها و مقامات ازجمله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و کمیته بین‌المللی یونی‌مارک ایفلا است.
 
فتاحی بیان کرد: مجموع مباحث طرح شده در این دوره تاکید بر ایجاد انسجام در فعالیت‌های پراکنده بود. برنامه‌های انجمن کتابداری و فعالیت‌ جوانان مخلص در این فضا موجب شده تا شاهد یکپارچگی فعالیت‌ها باشیم.   
باید صبور و مثبت‌اندیش باشیم
دبیر علمی چهارمین کنگره سالانه متخصصان علم اطلاعات گفت: باید تلاش کنیم، همه فعالیت‌ها از جمله برگزاری کنگره، کارگروه‌ها و حرکت‌های فردی در سطح کشور به حرکت‌های جمعی مبتنی بر برنامه پیش‌ برود. یکی از نتایج برگزاری پنل‌ها، شناسایی راه حل برای چالش‌های موجود باشد.
 
وی افزود: برای پیشبرد حرفه کتابداری باید به چند ویژگی از جمله صبوری و مثبت‌اندیشی توجه کنیم. کتابدارانی به دلیل مشکلات اندک، قهر کردند و یا برخی نابود شدند و اثربخشی آن‌ها به پایان رسید. تلاش کنیم ویژگی صبر و مثبت‌اندیشی را تقویت کنیم. فاصله و گسست برای حرفه کتابداری و کشور ما بسیار خطرناک است.
   

نظر شما